Boglancering og FotoForum – Som Jeg Går Gennem Parken

Bettina Camilla H. VestergaardBoglancering og FotoForum – Fotografisk Center, onsdag d. 9. november 2016, kl. 17 – 19

Som Jeg Går Gennem Parken

Af Bettina Camilla H. Vestergaard. Udgives på forlaget Space Poetry.

Fotografisk Centers leder Kristine Kern byder velkommen, hvorefter Bettina Camilla H. Vestergaard fortæller om bogen, billederne og processen.

Som Jeg Går Gennem Parken er en seriel montage af tekster og fotografier, der tilsammen genfortæller den glemte historie om forfatter og debattør Elsa Gress og hendes sted Decenter. Beliggende på Marienborg Gods på Møn var Decenter et internationalt samlingssted og frirum for uprøvede menneskelige og kunstneriske kombinationer i 60ernes og 70ernes Danmark.Historien genfortælles på tværs af tid i et samspil mellem nulevendes erindringer og Vestergaards egne fotografier af godsets parklandskab, hvis topografi udgør historiens omdrejningspunkt.Bogen sætter Decenters eksperimenterende og legende karakter i forbindelse med Elsa Gress’ tanker bag stedet, der havde rod i hendes personlige erfaringer med nazismen i Europa og Mccarthyismen i USA, og som var afgørende for hendes livslange kamp for humanisme og demokrati.

Maibritt Borgen, kunsthistoriker og ph.d.-studerende ved Yale University, har skrevet bogens efterskrift, som stiller skarpt på Vestergaards fotografiske metode, samt trækker linjer fra Decenter til kunsthistorien, feminisme, anarkisme og fællesskabstanker. Udover at være en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, erindring og sted, er bogen en fortælling om en stærk kvinde, der gik i mod strømmen, samtidigt med at den åbner nye linjer i fortællingerne om 1960erne og 1970ernes kunst.

Bogen er lavet i forlængelse af Bettina Camilla H. Vestergaards deltagelse på udstillingen Kvinder Frem! på Museet for Samtidskunst i Roskilde i 2015 og realiseret med støtte fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalget for Billedkunst og Grosserer L.F. Foghts Fond. FotoForum arrangeres i samarbejde med DJ: Fotograferne.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.