Danmark får i dag et nyt entreprenant grønt parti: Alternativet

AlternativePå Christiansborg bliver der kl. 10.00 i dag præsenteret et nyt parti med navnet Alternativet. Det nye parti vil have et særligt fokus på bæredygtighed i alle politiske beslutninger uanset om det er erhvervs-, uddannelses- eller kulturpolitik. En af drivkræfterne bag er tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Partiet Alternativet vil arbejde for en seriøs bæredygtig omstilling af Danmark. Målet er større livskvalitet for borgerne, samtidig med at forbruget af knappe naturressourcer begrænses markant.

”Hvis vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have de samme chancer som vi har haft, kan vi ikke blive ved med at vende det blinde øje til. Vi er som samfund ikke bare på vej hen til kanten, men på vej ud over den, når det gælder vores forbrug af jordens begrænsede ressourcer”, siger tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Han understreger, at det er vigtigt, at danskerne ikke bliver handlingslammede af udfordringens omfang:

”Det er nu, vi skal vise, at vi i Danmark ikke bare er gode til at arbejde sammen og løfte i flok, men at vi også formår at få de gode og nødvendige idéer, der er brug for, for at løse de problemer, vi selv har skabt,” siger Uffe Elbæk og fortsætter:

”Foruden at Danmark skal være et endnu mere bæredygtigt land, vil vi i Alternativet også arbejde for, at vi bliver et langt, langt mere entreprenant land. Og det er ikke bare de unge der skal have vakt deres indre iværksætter. Det er os alle sammen.”

Invitation til politisk samarbejde

På orienteringsmødet på Christiansborg vil initiativgruppen – der tæller folk fra København og Aarhus – fremlægge de overordnede politiske tanker og værdier bag Alternativet. Man vil også gennemgå de konkrete organisatoriske og politiske tiltag, der skal til, før Alternativet er klar til at stå på stemmesedlen til næste valg.

”Dagen i dag er startskuddet på et spændende nyt politisk samarbejde mellem Alternativet og alle de danskere, der ønsker ikke bare et bæredygtigt Danmark, men også en ny politisk kultur,” siger Josephine Fock, sekretariatschef i OAO (Offentligt Ansattes Organisationer). Hun er sammen med Uffe Elbæk og Torsten Gejl, direktør for virksomheden OCN, det nye partis politiske talspersoner.

Josephine Fock uddyber: ”Det næste halve år vil Alternativet gennemføre en lang række politiske udviklingsseminarer og dialogmøder rundt om i landet med NGO’er, virksomheder og borgere. Formålet er, at så mange som muligt får mulighed for at give deres bud på et alternativt Danmark”.

Orienteringsmødet om Alternativet finder sted kl. 10.00 til 11.00 i værelse 133 på Christiansborg.

Hent yderligere pressemateriale inkl. fotos HER samt se vedhæftet materiale.

www.alternativet.dk

Kontaktinformation:
Pressekontakt: Pia Toftdal tlf. 2246 2399
Pressekontakt: Jonas Hjortdal tlf. 2483 5460
Uffe Elbæk (MF) tlf. 6162 5078 mail: uffe.elbaek@ft.dk

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.