LEGO Koncernen udvider produktion i Tjekkiet med 30 %

lry2phfhyfn0uqfb1wnluaSom konsekvens af LEGO Koncernens vækst udvides den tjekkiske fabric for at kunne forsyne markederne hurtigere med LEGO produkter fremover. Udvidelsen skaber op til 800 nye arbejdspladser.

I 2015 kan LEGO fabrikken i Kladno, Tjekkiet, have øget antallet af medarbejdere med helt op til 800, fra de nuværende 1200 til 2000 alt afhænigt af, hvordan efterspørgslen udvikler sig. I den same periode øges pakke kapaciteten på fabrikken med op til 30 procent. Investeringen beløber sig til et tocifret millionbeløb i Euro.

“Beslutningen om at udvide vores fabrik i Tjekkiet er en konsekvens af den fortsatte vækst, vi oplever, og baseret på vores forventninger til fremtidig efterspørgsel i Europa og resten af verden. Udvidelsen gør det muligt for os at levere en service i verdensklasse til kunder og forbrugere i Europa,” siger Carsten Rasmussen, Senior Vice President med ansvar for LEGO Koncernens pakkerier i Europa.

De seneste fem år har LEGO Koncernen øget omsætningen med mere end 15 procent årligt. Med den betydelige vækst i produktionen har LEGO Koncernens målrettede strategi om at placere fabrikker nær kernemarkederne i Europa og Nordamerika vist sin styrke.

”Fordi vi har vores pakkerier placeret geografisk tæt på vores kernemarkeder, og fordi vi hele tiden optimerer og forbedrer produktionen, kan vi reagere hurtigere på efterspørgslen fra kunder og forbrugere,” forklarer Bali Padda, Chief Operating Officer.

800 nye LEGO medarbejdere

Fabrikken i Tjekkiet er blevet udvidet adskillige gange de seneste år. Den seneste udvidelse blev færdiggjort for nyligt, og planer for endnu en udvidelse annonceret i september 2012 (LINK TO PRESS RELEASE:http://aboutus.lego.com/da-dk/news-room/2012/october/expansion-of-lego-factory-in-czech-republic/). Men allerede nu er det tydeligt, at der er behov for at udvide yderligere, siger Carsten Rasmussen:

“Den succes og vækst, LEGO Koncernen oplever globalt og i Europa, har markant ændret behovet for kapacitet, når det gælder fremstilling og pakning af LEGO produkter. Vi har brug for yderligere kapacitet for at følge den forventede efterspørgsel.”

Den nye udvidelse er på 37.000 kvadratmeter, der blandt andet består af pakkefaciliteter og et tredje højlager udover de eksisterende to på fabrikken. I 2015 forventes det at udvidelserne har skabt op til 800 nye arbejdspladser i Tjekkiet.

“Vi vil gradvist og afhængigt af den vækst, vi oplever de kommende år, investere i produktionsudstyr og øge antallet af medarbejdere,” siger Carsten Rasmussen.

Fokus på medarbejdersikkerhed og energieffektivitet

Udvidelsen af fabrikken omfatter også initiativer, der vil mindske miljøpåvirkningen, fortæller Carsten Rasmussen:

“I hele processen vil vi se på, hvordan vi kan mindske miljøpåvirkningen af det omkringliggende samfund.”

Det omfatter ekstra isolering af bygningerne, brug af energivenlig belysning, brug af solafskærmning for at mindske behovet for air condition og genbrug af regnvand i de sanitære installationer for at nævne enkelte initiativer.

Udvidelsen kommer også til at byde på fitness-rum, et nyt cafeteria, udendørs sportsfaciliteter, en LEGO park med legeplads samt et LEGO museum. Alt sammen med det formål at øge kvaliteten af medarbejdernes arbejdsdag.

“Det er meget vigtigt for os i den sammenhæng at have et særligt fokus på sikkerheden for både medarbejderne og de, der besøger fabrikken. Et eksempel er, at vi får en hævet gang over produktionsområderne, der sikrer, at gæster kan se fabrikken, uden at de kommer tæt på maskinerne,” siger Carsten Rasmussen.

Fakta:

Investeringen beløber sig til et to cifret millionbeløb i Euro.

Fabrikken udvides med cirka 37.000 m2

Udvidelsen inkluderer produktion, lager og administrative bygninger.

Produktionen i de nye faciliteter ventes at begynde i 2014 – den fulde udvidelse ventes færdig i 2015.

Investeringen kan – afhængig af den fremtidige efterspørgsel – skabe 800 nye arbejdspladser i 2015.

Links to related articles

http://aboutus.lego.com/en-gb/news-room/2013/february/annual-result-2012/

http://aboutus.lego.com/en-gb/news-room/2013/april/new-hungarian-lego-factory-goes-green/

http://aboutus.lego.com/en-us/news-room/2013/march/lego-group-to-build-factory-in-china/

 

LEGO Koncernen er en privatejet virksomhed med hovedsæde i Billund. Virksomheden blev grundlagt i 1932 og er i dag med sine ca. 11 000 ansatte en af verdens største leverandører af legematerialer til børn. LEGO Koncernen engagerer sig i udviklingen af børns kreativitet og fantasi. LEGO produkter som LEGO®DUPLO, LEGO®Friends og LEGO®City kan købes i mere end 130 lande.

LEGO, MINDSTORMS, Technic and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2013 The LEGO Group.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.