Rekordmange sommerhuse til salg

wfkm1w7tdmb8kuzlesr4Boligmarked: Antallet af sommerhuse til salg er steget med 441 huse på blot et år, hvilket bringer det samlede antal salgsklare sommerhuse op på mere end 11.500.

Sommerhus: Det træge boligsalg gælder ikke kun villaer og lejligheder, også sommerhusene er blevet ramt af den matte økonomi. Mange sælgere og tilbageholdende købere har givet et rekordhøjt antal danske sommerhuse til salg.

I marts måned var der således 11.530 sommerhuse til salg. Det viser en opgørelse, som BoligPortal.dk har lavet på baggrund af tal fra de danske ejendomsmæglere.

»Det er meget sigende for boligmarkedet i det hele taget, at også antallet af sommerhuse til salg er historisk højt,« siger Henrik Løvig, der er adm. direktør i BoligPortal.dk.

Han forklarer, at der er en logisk sammenhæng mellem den generelle økonomiske usikkerhed og det høje antal sommerhuse til salg.

»For mange handler det om at sikre balancen i privatøkonomien. Sammenlignet med familiens faste bolig er et sommerhus et luksusgode, som mange ser sig nødsaget til at skille sig af med for at få enderne til at nå sammen,« siger Henrik Løvig.

Dyreste ligger i.. Sunds?

Danmarks dyreste sommerhuse ligger temmelig overraskende ikke på Nordsjælland eller ved det brusende Vesterhav, men derimod centralt i Jylland. Her ligger nemlig den lille turistperle Sunds, der med sin lækre badesø hvert år tiltrækker masser af turister. Områdets popularitet har gjort sommerhusene til en eftertragtet vare.

»Det er en kombination af, at der ikke er ret mange sommerhuse til salg i Sunds, men at de der er, ligger i en utrolig flot og uforstyrret natur ved Sunds Sø. Den kombination giver med en m2-pris på 39.652 kr. landets dyreste sommerhuse, hvis man går efter m2-prisen,« siger Henrik Løvig.

Målt på udbudspris ligger landets dyreste sommerhuse i Hornbæk. Her skal du gennemsnitligt af med 4.238.000 kr. for et sommerhus.

Stort udbud til købers fordel

Henrik Løvig fortæller, at mange købere kan drage fordel af det rekordstore udbud, og på den baggrund forhandle sig til en billigere pris.

»Rigtig mange sælgere har et stort behov for at komme af med deres sommerhus. Og et stort udbud er altid til købers fordel, så der bør være mulighed for at gøre en god handel,« siger Henrik Løvig.

BoligPortal.dk blev etableret i 1999 for at gøre det lettere for lejere og udlejere at komme i kontakt med hinanden. BoligPortal.dk er Danmarks største markedsplads for lejeboliger med mere end 80.000 udlejede boliger i 2012. BoligPortal.dk henvender sig både til lejere og udlejere, købere og sælgere.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.