Dødelig parasit truer, når foråret er på vej

eyydlo3ifd7cs5vu9ljrForåret er lige på trapperne. Så snart frosten er ude af jorden, og sneglene kigger frem, starter sæsonen for hjertelungeorm hos hunde. Særligt hvalpe og unge hunde er i risiko for at blive smittet med den dødelige parasit. Læs, hvordan du forebygger problemet.

Den søde sommertid, når hvalpene kommer ud til deres nye familier, er helt fantastisk. Men farerne lurer selv de mest uskyldige steder. En lille snegl kan for hvalpen se spændende ud, men den kan smitte hunden med en særligt aggressiv parasit, som i værste fald kan være dødelig, da den sætter sig i hundens hjertekar-system. Mange ved ikke, at problemet kan forebygges.

Hvalpe er i særlig risiko
Omkring 50 % af de hunde, der hvert år diagnosticeres med hjertelungeorm (Angiostrongylus vasorum), er hvalpe og unghunde under halvandet år. Det skyldes, at hvalpe har brug for at undersøge deres omgivelser og kan komme til at sluge en snegl eller slikke snegleslim i sig.

”Der er ekstra god grund til at være særligt opmærksom på smitterisikoen for de unge hunde i områder, hvor smitten er udbredt”, siger dyrlæge Christina Kronborg, som arbejder specialiseret med parasitære sygdomme hos Bayer Animal Health. Er der særlig høj risiko i dit område, kan du tale med dyrlægen om forebyggende behandling.

Den dødelige parasit findes over hele Danmark
Parasitten findes i det meste af landet, men forekomsten er højest i de østlige egne – og især på Sjælland. Man ser i stigende grad også positive tilfælde på Fyn og i den sydlige del af Jylland. Det viser adskillige meldinger fra dyrlæger rundt om i landet, som advarer om nye fund og gør hundeejerne opmærksomme på at holde godt øje med symptomer på deres hund. Hjertelungeorm er en usædvanlig aggressiv parasit, der kan slå hunden ihjel, hvis den ikke opdages i tide. Parasitten smitter ikke til mennesker.

Hvordan opdager man hjertelungeorm?
Hjertelungeormen er svær at opdage. Nogle hunde viser slet ikke symptomer, før de er alvorligt syge. Men de mest hyppige symptomer er vedvarende hoste, irritation i luftvejene, udpræget træthed og manglende lyst til motion. I alvorlige tilfælde kan hundene få blødningsforstyrrelser, der viser sig som røde plamager i slimhinderne, øjne, under huden eller som blødende sår, der ikke vil hele. Oplever man nogle af disse symptomer hos sin hund, bør man omgående søge dyrlæge.

Er du i tvivl, om dit område er særligt belastet med parasitterne, og vil du vide mere, kan du besøge hjemmesiden: www.hjertelungeorm.dk.

Kontakt
Dyrlæge Christina Kronborg
Bayer Animal Health
Arne Jacobsens Allé 13, 6. sal
DK-2300 København S
Tlf.: +45 45 23 51 91
christina.kronborg@bayer.com
www.animalhealth.bayer.dk

Om Bayer
Bayer er en international virksomhed med kernekompetencer inden for sundhed, ernæring og højteknologiske materialer. Vores produkter og serviceydelser har til formål at gavne mennesker og forbedre deres livskvalitet. Samtidig arbejder vi for at skabe værdi gennem innovation, vækst og en høj indtjeningsevne. I 2012 havde Bayer 110.500 ansatte og en omsætning på 39,8 mia. euro og investerede 3,0 mia. euro i forskning og udvikling, svarende til 8 % af koncernens omsætning. Bayer koncernen har forpligtet sig til at følge principperne om bæredygtig udvikling og til at agere som en social og etisk ansvarlig virksomhed. Derfor vægter vi økonomisk, miljømæssig og social ansvarlighed lige højt i vores virksomhedspolitik. Besøg www.bayer.dk for mere information.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.