Ny stor aktion mod rocker- og bandegrupperinger på Sjælland

sufvkkwmfbeepairkqog4gTorsdag 21. marts kl. 09.00 slog de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland. Ca. 50 adresser har været målet for aktionen, og en lang række personer er blevet anholdt ligesom deres opholdssteder er eller vil blive ransaget.

Det er igen på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger i de aktuelle konfliktsager, men også som led i den vedvarende indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, at vi i dag slår til mod dem. Vi gør det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktioner.

– Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en række drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande. Vi overvåger som bekendt grupperingerne meget nøje og vil slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til dem, fortæller Jørgen Skov.

– Vi fortsætter arbejdet med at få bande-medlemmerne i tale og tilbyder dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø, siger Jørgen Skov.

De involverede politikredse har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt, men vil løbende udsende pressemeddelelser med seneste nyt.

Der henstilles til pressen om ikke at ringe til politiet og/eller navngivne personer i de indsatte enheder.

Der planlægges med at afholde en pressebriefing kl. 14.00 foran Københavns Politigård. Der kan naturligvis ske ændringer, og disse vil blive kommunikeret ud vha. pressemeddelelser.

Baggrund:

Siden den 11. januar 2013 er der fundet adskillige skudepisoder og knivstikkerier sted, hvor offer og/eller gerningsmand har tilknytning til kriminelle grupperinger. Episoderne vurderes at udspringe af en konflikt mellem diverse grupperinger. Konflikten har indtil nu medført både dræbte og flere sårede personer. På den baggrund er der iværksat en skærpet indsat overfor de kriminelle grupperinger, blandt andet med oprettelse af visitationszoner i flere politikredse.

Kontaktinformation:

Københavns Politi

Kommunikationsafdelingen

Mail: kbh-presse@politi.dk

Telefon: 3521 9260

 

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.