LEGO Koncernen bygger fabrik i Kina

bbrbhjhgzhfq8lrur0muI 2017 vil en ny LEGO fabrik i Jiaxing, Kina, efter planen være fuldt udbygget og beskæftige cirka 2000 medarbejdere.

LEGO Koncernen har annonceret, at virksomheden vil bygge og drive sin egen produktion i Kina. Fabrikken skal forsyne det voksende asiatiske marked med LEGO® produkter, og opførelsen af fabrikken ventes at begynde i 2014.

“Det er vores strategi at have produktion tæt ved vores kernemarkeder, så vi sikrer korte leveringstider og leverer en service i verdensklasse til vores kunder og forbrugerne, og det har vist sig at være en succesfuld strategi. Asien – og herunder også Kina – er et fremtidigt kernemarked for LEGO Koncernen, og derfor er det en stor glæde for mig at kunne fortælle om planerne for fabrikken. Det er nødvendigt for os at have fuld kontrol over produktionen for at levere produkter, der er sikre og af en vedvarende høj kvalitet i overensstemmelse med vores værdier,” siger Bali Padda, Chief Operations Officer, og tilføjer:

“Ved at placere en fabrik i regionen reducere vi også vores påvirkning af miljøet, da vi mindsker behovet for at transportere produkter fra Europa for at sælge dem i Asien.”

Moderne fabrik Den nye LEGO fabrik opføres i byen Jiaxing, der er placeret midt i Yangtze River deltaet, cirka 100 kilometer fra Shanghai, hvor LEGO Koncernen planlægger at placere sit regionale distributionscenter for Asien.

”Den nye fabrik bliver opført og skal drives med den samme teknologi, automatisering og standarder for medarbejdersikkerhed og produktkvalitet som vore LEGO fabrikker i Danmark, Ungarn, Tjekkiet og Mexico, og fabrikken vil fremstå som en rigtig LEGO fabrik i både udseende og gennem den oplevelse, medarbejderne får”, siger Michael McNulty, Senior Vice President, Procurement.

Kun produktion til Asien LEGO Koncernen driver i dag ikke egne produktionsanlæg i Kina, men med den nye fabrik, der kommer til at omfatte støberi, dekoration og pakkeri, vil virksomheden have en base, der kan understøtte den fremtidige vækst i Asien. LEGO Koncernens salg i Asien er vokset med mere end 50 procent årligt de seneste år.

“Baseret på vores nuværende forventninger til den fremtidige vækst, vil fabrikken være i stand til at producere omkring 70-80 procent af alle LEGO produkter, der sælges i Asien i 2017. Alle produkter, der fremstilles på den nye fabrik, vil blive solgt i Asien,” fortæller Michael McNulty.

Placering med fokus på medarbejderne Jiaxing, hvor den nye fabrik skal opføres, har 5 millioner indbyggere, og byen er blevet valgt af flere årsager, fortæller Michael McNulty:

“Det er tæt på vores distributionscenter, og byen har alle faciliteter og den infrastruktur, vi har behov for. Men samtidig mener vi, placeringen er perfekt i forhold til at sikre de bedste omgivelser for fremtidige LEGO medarbejdere. Byen er den, der har det stærkeste match med vores kerneværdier, og planerne for en bæredygtig byudvikling er godt organiseret.”

Jiaxing er blevet tildelt flere titler af regeringen, herunder “National Health City”, “National Model City for Greening” og “National Garden City”.

For yderligere information:Roar Rude Trangbæk, Pressechef, LEGO Koncernen
Tlf: +45 7950 4348
Mobil:  +45 3065 3164
RRT@LEGO.com

Fakta

·  I 2017 vil fabrikken omfatte cirka 120.000 kvadratmeter

·  I 2015 ventes det, at fabrikken har mellem 200 og 400 medarbejdere

·  I 2017 ventes det, at fabrikken er fuldt udbygget og vil have cirka 2000 medarbejdere.

·  Disse tal afhænger af væksten og efterspørgslen på LEGO produkter i Asien, og kan derfor blive justeret

·  Der er tale om en investering på et trecifret millionbeløb i Euro

Tidsplan:

·  Opførelsen af fabrikken ventes at begynde tidligt I 2014.

·  I 2017 ventes det, at fabrikken er fuldt udbygget

Jiaxing:

·  Jiaxing by har 5 millioner indbyggere og et opland med cirka 15 millioner indbyggere.

·  Der er to universiteter og adskillige tekniske skoler i byen.

·  Jiaxing er nummer 25 på listen over “100 best cities for foreign investment” i Kina og er blevet tildelt titler såsom: ‘National Civilized City’, ‘Chinas outstanding Tourist City’, ‘National Health City’, ‘National model city for greening’, ‘National garden city’ og ”National innovation pilot city”.

·  Jiaxing er placeret midt i Yangtze River deltaet. Der er adskillige multinationale cirksomheder placeret indenfor Jiaxing Economic and Technological Development Zone.

·  Jiaxing er placeret cirka 100 kilometer (1,5 time) fra Shanghai.

 

LEGO Koncernen er en privatejet virksomhed med hovedsæde i Billund. Virksomheden blev grundlagt i 1932 og er i dag med sine ca. 11 000 ansatte en af verdens største leverandører af legematerialer til børn. LEGO Koncernen engagerer sig i udviklingen af børns kreativitet og fantasi. LEGO produkter som LEGO®DUPLO, LEGO®Friends og LEGO®City kan købes i mere end 130 lande.

LEGO, MINDSTORMS, Technic and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2013 The LEGO Group.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.