Metal glæder sig over udsigt til jobpakke

Statsministeren vil lancere en job-pakke i løbet af kort tid, og det vækker glæde hos fagforbundet Dansk Metal: “Der er brug for at få sparket gang i vækst og job her og nu”, siger Metal-formanden.

Statsministerens planer om at lancere en ny jobskabelsespakke bliver modtaget med stor glæde hos fagforbundet Dansk Metal:

– Vi har de seneste måneder oplevet en stigning i ledigheden blandt vores medlemmer, og mange melder om tynde ordrebøger, siger Claus Jensen, der er forbundsformand for Dansk Metal.

– Dansk økonomi kører i slæbesporet og krisen går ikke over af sig selv. Der er brug for initiativer fra politisk hold. Derfor er det helt rigtigt, at statsministeren nu lægger op til en samlet pakke, som har fokus på at skabe nye, private job, siger Claus Jensen.

På sit ugentlige pressemøde lagde statsministeren op til, at pakken både skal styrke jobskabelsen og forstærke virksomhedernes konkurrenceevne, og det er den helt rigtige cocktail ifølge Metal-formanden:

– Vores konkurrenceevne skal hele tiden være toptrimmet. Meget handler om at sikre, at medarbejderne har de rigtige kompetencer og at investere i nyt udstyr, forskning og udvikling. Men skatter og afgifter spiller også en vigtig rolle. Her tror jeg, regeringen kan gøre meget ved fx at se kritisk på de afgifter, som rammer de konkurrenceudsatte virksomheder hårdt, siger Claus Jensen og peger konkret på den såkaldte NOx-afgift, der blev hævet sidste år:

– Når vi har særligt høje afgifter på fx energi i Danmark, så rammer det virksomheder, der eksempelvis bruger meget strøm i produktionen særligt hårdt, og det kan hurtigt betyde, at investeringerne ryger uden om Danmark, forklarer Claus Jensen.

Dansk Metal fremlagde i efteråret sidste år en samlet jobpakke, der anviste, hvordan man på den korte bane kunne skabe 15.000 nye private job:

– Vi har en række forslag og idéer på hylden, bl.a. at indføre en støtteordning, som giver tilskud til energirenovering. Man kunne også rulle VK-regeringens ændring af grænsen for, hvornår biler erklæres totalskadet, tilbage. Det vil alene skabe flere hundrede job til mekanikere og pladesmede, siger Claus Jensen.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.