Sportsprodukter skal bevise sit værd

2yq5-3364-foedevareProteinpulver og energibarer skal fremover kunne bevise, at de gør sig fortjent til titlen som sportsprodukter.

Når du tager en energidrik efter træning for at fylde saltdepoterne eller snupper en pulverdrik for at øge muskelmassen, så skal sportsprodukter fremover have videnskabeligt bevis for, at det er produkter der er gavnlige for sportsfolk. Det er konsekvensen af nye regler, som blev vedtaget i EU i går.

“Det er en stor sejr for forbrugerne. Reglerne betyder, at varer ikke kan give indtryk af, at man bliver Superman, hvis bare man spiser et særligt produkt. Fremover skal der være solid videnskabelig dokumentation for, at produkterne holder, hvad de lover,” siger Mette Gjerskov.

Danmark har spillet en væsentlig rolle i arbejdet med nye regler for fødevarer til særlig ernæring, som Rådet og EU-parlamentet er enige om, og som vedtages i rådet i dag. Det danske formandskab sikrede således en fælles holdning i Ministerrådet forud for de forhandlinger mellem rådet og EU-Parlamentet, som har fundet sted under det cypriotiske formandskab.

“Det har været en mærkesag for mig at erstatte store ord med solid dokumentation, og derfor er det selvfølgelig glædeligt, at det cypriotiske formandskab fik aftalen det sidste stykke over stregen,” siger Mette Gjerskov.

For danske forbrugere vil reglerne mest kunne mærkes, når varer købes over nettet. I Danmark er reglerne nemlig i forvejen ret stramme.

De nye regler forventes at træde i kraft i februar 2013.

For yderligere oplysninger kontakt Jens Therkel Jensen, tlf: 4193 2314
For kontakt til ministeren kontakt pressesekretær Morten Olsen, tlf: 2091 5901

http://www.fvm.dk

Pressekontakt
Thor Seierø Mouritsen
20 91 59 01

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Danmark

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.