Hver femte dansker cykler jævnligt i påvirket tilstand

En ny undersøgelse fra Codan Forsikring viser, at ca. hver femte dansker jævnligt cykler i påvirket tilstand. Undersøgelsen viser desuden, at hver tiende dansker har oplevet at komme ud for en ulykke – for eksempel på vej hjem fra en fest – fordi de tog cyklen under påvirkning af alkohol eller stoffer. Codan frygter, at antallet af påvirkede cyklister bliver højere, nu hvor højsæsonen for julefrokoster topper.

I disse uger er det højsæson for julefrokoster, og selvom de fleste husker at lade bilen stå, når julen skåles ind med kollegerne, studiekammeraterne eller familien, er der tilsyneladende mange danskere, der ufortrødent hopper på cyklen i påvirket tilstand.

Codans undersøgelse viser konkret, at ca. hver femte dansker (22 %) ’ofte’ eller ’ind imellem’ har kørt i påvirket tilstand som cyklist. Blandt de unge mellem 15-34 år gælder dette for hver tredje (33 %). Og det er ikke uden konsekvenser. Således har hver tiende dansker (10 %) oplevet at komme ud for en ulykke i forbindelse med at have taget cyklen i påvirket tilstand.

”Det er foruroligende, at der blandt danskerne og i særdeleshed blandt de unge er så mange, der relativt jævnligt cykler efter at have indtaget alkohol eller andre rusmidler. Det er jo ikke kun som bilist, at ens reaktionsevne og føling med trafikken svækkes, når man er påvirket af alkohol. Det samme gør sig gældende for cyklister, der både kan være til fare for sig selv og andre. Og så er det jo i øvrigt også ulovligt,” siger Marianne Dahl Steensen, direktør for privatkunder i Codan Forsikring.

Hvis man som cyklist kommer ud for skader under det, der hedder ‘ selvforskyldt beruselse’ eller ’selvforskyldt påvirkning af narkotika’, kan man risikere, at forsikringen ikke dækker.

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGovfor Codan Forsikring. Der er i alt gennemført 1008 CAWI-interview med danskere i alderen 15-64 år i perioden 1. – 4. oktober 2012.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Codan Forsikring A/S

Kia Pedersen, kommunikationskonsulent

Tlf.: 3037 8528 / E-mail: kip@codan.dk

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.