Ny minispiral godkendt i EU

EU har godkendt et nyt langtidsvirkende præventionsmiddel, der lanceres i Danmark næste år under navnet ”Jaydess”. Den nye minispiral har markedets laveste hormondosis blandt de hormonelle alternativer, der findes, og giver pålidelig beskyttelse mod graviditet i tre år. 

Jaydess er en lille, fleksibel T-formet spiral af plastik, som placeres i livmoderen, hvor den langsomt frigiver lave doser af hormonet levonogestrel lokalt i livmoderen. 

Den nye minispiral er designet til at passe kvinder, der ønsker en langvarig og sikker præventionsmetode med en minimal hormondosis, siger Ingalill Hyltander, der er ansvarlig for Womens Health i Bayer.

Sammenlignet med p-piller er minispiralen en god mulighed for de kvinder, der har svært ved at huske at tage en pille hver dag, for at være beskyttet mod uønsket graviditet. Når spiralen fjernes, genskabes kvindens normale fertilitet med det samme.

Fase III studie bag godkendelse
Forud for EU-godkendelsen har minispiralen været undersøgt i et internationalt fase III studie, hvor 1.432 kvinder fra 11 lande i alderen 18-35 år deltog. 39 procent af kvinderne, som deltog i undersøgelsen, havde ikke tidligere været igennem en fødsel. Resultaterne viste, at mini-spiralen er en meget sikker præventionsform, der giver mere end 99 procent beskyttelse mod uønsket graviditet, samt at spiralen var veltolereret af deltagerne, og der blev ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger. I studiet blev der rapporteret om en lav forekomst af bivirkninger såsom graviditet uden for livmoderen, mavesmerter, afvisning af spiralen og perforering af livmoderen.

Størrelsen på den nye mini-spiral er kun 28*30 mm, og indføringshylstret har en diameter på 3,8 mm.

For yderligere information kontakt:
Anna Cohen
Presseansvarlig
Bayer HealthCare
+46 70 985 40 51
E-mail: anna.cohen@bayer.com

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.