Fordobling af kvindelige topchefer i it-erhvervet

Fordobling af kvindelige topchefer i it-erhvervet

It-erhvervet er et af de erhverv, hvor kvinderne for alvor er på vej frem. Antallet af kvindelige topdirektører i it-virksomheder er fordoblet på fem år. Nu er 8 pct. af alle topchefer kvinder. Men det er stadig alt for få, mener IT-Branchen, som lancerer en lederuddannelse specielt målrettet kvinder.
Der er blevet dobbelt så mange kvindelige topchefer i landets it-virksomheder i løbet af de seneste fem år. I 2008 var andelen af kvindelige adm. direktører kun 4 pct. mens de helt nye 2012-tal fra IT-Branchen viser, at der er kvinder i spidsen for 8 pct. af landets it-virksomheder.

Udviklingen glæder IT-Branchen:

– Vi har mere end nogensinde brug for alle de dygtigste lederkapaciteter i danske it-virksomheder. Ikke kun mændene. Det er derfor et meget positivt tegn, at der er kommet flere kvindelige topchefer, siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

8 pct. kvindelige topchefer er dog alt for lidt, mener IT-Branchen, der med Styregruppen for Kvindelige Ledere i it-branchen arbejder for at få flere kvinder i ind i it-virksomhederne.- Vi skal fremme de mange kvindelige ledere med stort potentiale i it-virksomhederne. IT-Branchen udbyder nu derfor for tredje gang en særlig lederuddannelse målrettet kvinder, siger Mette Lundberg.LEDERUDDANNELSE SKAL FÅ FLERE IT-KVINDER TIL TOPS
Lederuddannelsen er et initiativ fra Styregruppen af Kvindelige Ledere i IT-Branchen, og det bliver udbudt for IT-Branchen af Cognitive Learn Center. Uddannelsen er særligt rettet mod kvinder med mindst et par års ledelseserfaring, hvor deres virksomhed ser dem som et ledertalent, der har potentiale til at avancere yderligere.

Kvinderne gennemgår et decideret uddannelsesforløb målrettet mod personlig og professionel udvikling. De får styrket deres kompetencer i blandt andet organisationskultur, selvledelse, personlig branding, ledelse og kommunikation.

Uddannelsen indeholder også en række workshops med kvindelige rollemodeller og eksterne foredragsholdere. Deltagerne i lederuddannelsen får igennem hele uddannelsesforløbet en mentor, der til dagligt arbejder som topleder i it-erhvervet fx Lars Monrad Gylling fra KMD eller Jørgen Bardenfleth fra Microsoft.

KVINDER FÅR GANG I KARRIEREN
Dorte Carstens fra DSI NEXT var en af de kvinder, der var med på uddannelsen sidste gang. Det har været en god investering for virksomheden, mener adm. direktør Holger Harvey Hansen.

– Deltagelsen i programmet for kvindelige ledere har givet os utrolig meget. Dels en værktøjskasse med værdifulde redskaber og dels en styrkelse af den personlige profil. Helt klart en god investering med stort udbytte personligt og fagligt, både på den korte og lange bane, siger Holger Harvey Hansen, adm. direktør DSI NEXT.

FAKTA
Andel af kvindelige topchefer i it-hvervet

2008 – 4,3 %
2009 – 6,4 %
2010 – 5,6 %
2011 – 5,5 %
2012 – 8,0 %

Se fakta om lederuddannelsen for kvinder på ITBs hjemmeside

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.