Danske handicappede kunstnere lancerer et nyt julekort kollektion

Mund- og Fodmalende kunstnere lancerer det nye danske julekort kollektion 2012, som er specielt skabt af medlemmer af Association of Mouth and Foot Painting Artists (AMFPA). Det nye sæt af julekort omfatter reproduktioner af originale malerier fra kunstnermedlemmer i Danmark og andre lande, herunder Storbritannien, Tyskland, Malta og Sydkorea.

Pakken, der forventes at være tilgængelig for forbrugerne i november, vil indeholde seks smukke kort som viser charmerende jul og vinter temaer. Derudover vil der være en ark af fire gave tags og en lommekalender for 2013 i hver pakning. Et smukt skrivebordskalender 2013 kan også leveres efter anmodning.

Danske kunstnere, Ann Lund og Ruth Christensen har deres malerier inkluderet i udvalget. Ruths kort med titlen ”Engle pynter juletræ” er et lyst maleri, baseret på et traditionelt tema med stærke blå, grønne, hvide og guldfarver. Anns kort har titlen ”Englepiger ved juletræ” og viser hendes karakteristiske abstrakte stil, herunder hendes signaturprodukter, børneenglene.

Ligesom de danske julekortspakker omfatter arbejde med andre internationale kunstnere, så er billeder fra danske kunstnere også brugt i andre landes julekortspakker, produceret af organisationen. Ruths malerier vises også i pakker der bliver sendt til 11 lande, herunder lande i Nord- og Sydeuropa, Brasilien og Canada. For eksempel indgår Ruths ”Små engler” maleri i julekortspakke i Storbritannien og hendes ”På stranden” maleri er månedens maleri for julimåned i Stobritanniens 2013 kalender. Anns billeder vises også i pakker for Norden, Tyskland og Østrig.

Randi Viereck, den danske manager af Mund- og Fodmalende Kunstneres (MFK), en del af Association of Mouth and Foot Painting Artists (AMFPA) siger: ”Vores danske både bidrager og darager fordel af organisationens aktiviteter i hele verden, og alle kunstnermedlemme af AMFPA drager fordel af den tilfredshed som kommer fra at tjene deres egen livsindkomst, og den uafhængighed som det medbringer. Indtægterne stammer fra salget af deres produkter, gengivet som lykønskningskort, kalendere og andet merchandise.”

AMFPA er en helejet international selvhjælpsorganisation af alvorligt handikappede kunstnere, der sætter ære i at tjene til livets ophold ved at male med pensel holdt i munden eller mellem tæerne. Et panel af ledende AMFPA kunstnere vælger billeder fra samlingen af malerier, skabt af danske kunstnere og deres kolleger fra hele verden. Disse udvalgte billeder bliver derefter reproduceret og solgt til den brede offentlighed som kort og kalendere, til gavn for AMFPAs mere end 800 kunstnere i over 76 lande verden over.

Mund-og Fodmalende Kunstnere (www.mfk.dk)

Pressekontakt:

Randi Viereck

mail@mfk.dk

Telefon: +45 46354975

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.