200 midtjyske bilister blev trænet i vinterkørsel

Ved et arrangement på Køreteknisk Anlæg i Horsens for nylig gjorde GF Forsikring sammen med dækkæden Euromaster 200 forsikringstagere fra Horsens, Skanderborg og Silkeborg til bedre vinterbilister. 

Mange har i de seneste hårde vintre oplevet problemer med at styre deres køretøjer under vanskelige vej- og vejrforhold. Derfor tog et stort antal forsikringstagere fra Horsens, Skanderborg og Silkeborg for nylig imod GF Forsikrings tilbud om teoretisk og praktisk vintertræning i forbindelse med selskabets sikkerhedsdag.

På det lokale køretekniske anlæg var der således mulighed for at få udfordret sine styre- og bremseevner på tør vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Hver deltager betalte 100 kroner for at være med, og pengene går ubeskåret til GF Sikkerhedspris – Danskernes Trafikpris, som bliver uddelt til en række lokale trafikprojekter i 2013.

Godt 200 bilister fra GF’s lokale forsikringsklubber udfordrede sig selv og deres biler på Køreteknisk Anlæg i Horsens. – Nogle af dem har selv været ude for en skade inden for det seneste par år og er derfor meget motiverede for at undgå, at det sker igen. Når blot en enkelt skade undgås, tjener det hele arrangementets pris hjem, og vi kan betale flere penge tilbage i overskudsdeling til forsikringstagerne, siger Christian Hermansen, der er formand for den lokale forsikringsklub og betegner arrangementet som en stor succes.

Sikkerhedsfokus reducerer skadeantal

GF Sikkerhedsdag har været årligt tilbagevendende siden 2005, og ifølge forsikringsselskabet reducerer de deltagende bilister deres skadeantal. – Det skyldes, at arrangementet giver bilisterne bedre indsigt i vintertrafikken, både på teoretisk og praktisk plan. Eksempelvis bliver mange overraskede over, hvor meget bremselængden forlænges i glat føre, når farten hæves med bare 5 km/t, fortæller formanden.

Den lokale GF-forening glæder sig i øvrigt over langt flere deltagere i aldersgruppen 18-24 år. – Det er positivt, for de helt unge bilister har traditionelt den højeste skadefrekvens. Desuden har der i år været flere ældre deltagere, som sikkerhedsdagen gør tryggere ved at køre på glatte og snedækkede veje, konstaterer Christian Hermansen, der samtidig glæder sig over, at andelen af kvindelige deltagere er steget til omkring 35 %.

Også styr på dækkene

Der var også mulighed for at få tjekket lygter og dæk. Særligt dækkene har der i den seneste tid været stort fokus på, fordi alt for mange danskere kører på nedslidte dæk, som udgør en betydelig sikkerhedsrisiko. Derfor fik arrangementet også besøg af fagfolk fra Euromasters dæk- og autoservicecenter på Grønlandsvej i Horsens. – Sammen med hver enkelt bilist gennemgik vi vedkommendes dæk og fik en kort sikkerhedssnak. Først og fremmest tjekkede vi dækkenes stand. Her er det væsentligt at sikre sig, at de ikke er slidt længere ned end 3 mm, der af Rådet for Større Dæksikkerhed anbefales som minimum til vinterkørsel. Er mønstret under 1,6 mm, er dækkene direkte ulovlige, forklarer centerleder Jørn Eskesen, der deltog i arrangementet sammen med sine medarbejdere Brian, Dennis, Saddetin og Søren.

– Generelt havde de fremmødte bilister styr på dæksikkerheden. Det store flertal havde fået vinterdækkene på, og kun enkelte dæk var nedslidte, siger Jørn Eskesen, der lagde stor vægt på at forklare deltagerne, hvorfor vinterdækkene skal på: – Det er en myte, at det ikke er nødvendigt at skifte. Med vinterdæk opnår man kortere bremselængde og bedre vejgreb. Over en strækning, hvor man med sommerdæk end ikke kan nå at sagtne farten fra 50 til 0 km/t, præsterer en bil med nye vinterdæk at gå fra 100 km/t til standsning, slutter centerlederen.

Euromaster er europæisk markedsleder inden for dæk og dækserviceløsninger. I Danmark har kæden 44 servicecentre, og den lokale filial er beliggende på Grønlandsvej 18 i Horsens. www.euromaster.dk

GF Forsikring, der er grundlagt i 1967, er et landsdækkende, kundeejet forsikringsselskab med overskudsdeling. Bag selskabet står en række forsikringsklubber, der knytter sig til forskellige regionale områder, faggrupper og arbejdspladser. www.gfforsikring.dk

Billedmateriale

• Foto 1: Et stort antal forsikringstagere fra Horsens, Skanderborg og Silkeborg tog imod GF Forsikrings tilbud om teoretisk og praktisk vintertræning i forbindelse med selskabets sikkerhedsdag. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-TAF1.jpg

• Foto 2: På det lokale køretekniske anlæg var der mulighed for at teste sine styre- og bremseevner på tør vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-TAF2.jpg

• Foto 3: Fagfolk fra Euromasters dæk- og autoservicecenter på Grønlandsvej i Horsens fik en kort sikkerhedssnak med hver enkelt bilist og tjekkede vedkommendes dæk. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/EMA/EMA-TAT3.jpg

Billederne kan hentes i højopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.

http://www.euromaster.dk

Pressekontakt
Christian Fink
(+ 45) 20 94 84 74

Euromaster Danmark A/S
Bådehavnsgade 20
DK-2450 København SV
Danmark


Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.