5 tips der fanger dit publikum

Undersøgelser viser, at op imod 93% af alle ledere bliver nervøse over at skulle give en præsentation.

PROBANA Business Schools MasterClass i Kommunikation giver dig her 5 gode råd, som vil give dine præsentationer mere gennemslagskraft, og give dig mere hår på brystet. 

 

1. Start med ansigtet
Skab god kontakt til dit publikum, ved at flytte dit blik vandret igennem forsamlingen og kort ”fast-låse” øjenkontakt med så mange som muligt. Hold den enkelte øjenkontakt lige præcis længe nok til at plante en tanke eller fastslå et statement hos modtageren. Det handler om at give alle modtagere en følelse af, at du laver præsentationen kun for hans/hendes skyld.

2. Brug din krop
Du skal altid bruge din krop til at fange og beholde folks opmærksomhed. Fægt med arme og ben, peg, slå i bordet, brug dine hænder – gør noget, bare du er aktiv! Selv den mest interessante præsentation kan blive dræbt af en person, som står med hænderne i lommerne bag ved en talerstol. Brug dit kropssprog til at understrege og illustrere dine pointer, og brug hele ”scenen” til at gøre det. Hvis du aktiverer dig selv fysisk i din præsentation, vil du automatisk selv blive mentalt fanget og engageret. Brug af kropssprog har derfor dobbelt virkning.

3. Kontroller din stemme
Da din stemme er dit vigtigste værktøj, skal du også kunne beherske den bedre end noget andet. Du skal vide, at ”hvordan” du siger det, er lige så vigtigt, som ”hvad” du siger! Brug hele dit stemmebånd til at skabe dynamik, brug temposkift og sørg for at ALLE kan høre hvad du siger. Den mest gentagne fejl er dog, at man glemmer at holde ”kunstpauser”, hvor du lader dine pointer trænge ind, ved hjælp af 2-3 sekunders stilhed. Drop dine ”og øhhmmmnn” pauser imellem dine emner, og lad i stedet stilheden understrege det du lige har sagt!

4. Ryst posen
Uanset hvor spændende din præsentation er, så vil dit publikums opmærksomhedsspænd altid have en grænse. Vær kreativ og vær beredt på hvad du vil gøre, når den første falder i søvn – for det kan og vil ske.

5. Øv dig
Malcom Gladwell pointerer i sin bog ”Outliers”, at det tager mere end 10.000 timer at blive ekspert i noget. Dette gælder også præsentationer. Så vigtigst af alt; Øv dig.

Kommunikation er alt. Uden de rette kommunikative virkemidler og præsentationsteknikker vil vi aldrig nå helt igennem til vores modtagere – hvem end de er! Få skærpet dine kompetencer og mærk forskellen med en MasterClass i kommunikation fra PROBANA Business School.

Læs mere om uddannelsens indhold på: www.probana.com/kom.asp

http://www.probana.com

Pressekontakt
Henrik Bogh
45765858

Probana Management
Amaliegade 6
1256 København K
Danmark


Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.