Jernbanebroen over Limfjorden er først klar til trafik den 19. november

Jernbanebroen over Limfjorden var forventet klar til togtrafik i starten af november efter forårets påsejling. Problemer under produktionen af broelementerne har desværre forsinket arbejdet så meget, at genåbningen må udskydes til mandag den 19. november.

Selvom de første broelementer netop er ankommet til Aalborg, går der desværre et par uger mere end forventet, før der kommer til at køre tog over Limfjorden. Det oplyser fung. direktør for Anlæg og Fornyelse i Banedanmark, Peter V. Kristensen.

“Alle dele til den nye broklap bliver leveret over de næste to uger, og så går arbejdet i gang med at samle og montere broklappen. Herefter skal sporene lægges og broklappen testes. Og til sidst gennemføres der prøvekørsler med tog, inden der igen kan åbnes for persontrafik,” fortæller Peter V. Kristensen.

“Det er forsinkelser i produktionsfasen, der gør, at monteringsarbejdet nu går i gang senere end planlagt, og derfor bliver det desværre ikke muligt at åbne broen til trafik her i starten af november.”

“De gamle tegninger til broklappen er blevet brugt i deres grundform, og det er selve arbejdet med at sikre en opgradering til nutidens krav og normer, der har givet flere problemer og taget mere tid end forventet, samtidig med at alle beregninger har været igennem grundige dobbelttjek af uafhængige instanser.”

“Der vil blive arbejdet alle ugens dage, og så kommer vi til at følge vejrudsigten tæt i de dage, hvor broklappen skal sejles ud og monteres. Dette arbejde kræver vind på maksimalt 8 m/s og maksimalt 1½ knob strøm,” siger Peter V. Kristensen.

Særkøreplanen med bus forlænges
DSB er således nødsaget til at forlænge særkøreplanen med busser mellem Aalborg og Frederikshavn frem til, at jernbanebroen over Limfjorden kan genåbne.

“Selvom Banedanmark som planlagt er klar med sporombygningen op til Frederikshavn den 29. oktober, så bliver det først den 19. november, at både tog og passagerer kan krydse Limfjorden. Det er dybt beklageligt, at vi må trække på passagerernes tålmodighed et par uger ekstra, før det første tog kan køre over jernbanebroen igen,” siger Peter V. Kristensen.

Stop for sejlads under montering af broklap
I forbindelse med montering af den nye broklap vil der være spærret for gennemsejling af jernbanebroen i ca. otte dage. Herefter vil der blive åbnet for broen flere gange dagligt på bestemte tidspunkter. Banedanmark vil oplyse de præcise tidspunkter og datoer for spærringen hurtigst muligt. Her er både vind- og strømforhold med til at bestemme datoen.

http://www.banedanmark.dk

Pressekontakt
Pressevagten
82 34 13 13

Banedanmark
Amerika Plads 15
2100 København Ø
Danmark


Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.