Bureau belønnes for Femern Bælt-integration

“Vi har lært meget af hinanden. Ikke blot om forskellene i dansk og tysk sprog, kultur og virksomhedskultur, men også rent fagligt. Sådan lyder det fra to kommunikationsfolk fra henholdsvis Danmark og Tyskland, som i forbindelse med den netop overståede netværksfestival “Fehmarnbelt Days” i Lübeck, Tyskland var på scenen for at fortælle om de fordele, de oplever ved at have indgået tæt samarbejde med en virksomhed i nabolandet.

De to PR-folk Henrik Kragelund og Reinhard Ilg kommer fra henholdvis First Link Kommunikation i Nykøbing Falster og det Hamborg-baserede northern lights text & kommunikation. Begge blev de kaldt på scenen til Award Showet for “The Integration Award 2012”, som bliver givet til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for integration mellem landene i Femern Bælt regionen. 

Bidrager med overblik
First Link var indstillet til prisen for sit bidrag til regionens erhvervsvirksomheder og projektorganisationer med sin gratis internetbaserede nyhedstjeneste Fehmarnbelt Weekly. Nyhedstjenesten er udviklet af First Link, der står for drift og udvikling samt udgør den danske redaktion. Der er tale om en dansk-tysk sproget nyhedstjeneste, og partneren fra Hamborg udgør den tyske redaktion.

Derudover har First Link også udviklet det internetbaserede leverandøroverblik Fehmarnbelt Ressources samt Fehmarnbelt Projects, der skaber overblik over Femern Bælt regionens EU-finasierede projekter. Desuden bestyrer virksomheden en netværksgruppe på LinkedIn for beslutningstagere med interesse for udviklingen i Femern Bælt regionen.

Vinder hjælper lærlinge
Anstrengelserne for at hjælpe integrationen og samarbejdet på vej i den nye grænseregion, som opstår omkring Femern Bælt tunnelen, gav First Link en flot andenplads i Award Showet. 1. prisen gik til virksomheden Habotec i Lübeck, der i samarbejde med det danske erhvervsuddannelsescenter CELF er i færd med at bane vejen for uddannelse af danske elektrikerlærlinge i Lübeck, idet Lübeck-virksomhederne mangler lærlinge samtidig med, at Danmark mangler praktikpladser.

“Integration Award 2012” er indstiftet af Fehmarnbelt Business Council, FBBC.

Billedtekst:
Foto fra finaleshowet i forbindelse med “Integration Award 2012”, som fandt sted i forbindelse med netværksarrangementet “Fehmarnbelt Days” i Lübeck i dagene 26.-28. september 2012.
Fra venstre ses Matthias Schulz-Kleinfeldt, direktør i Lübecks Industri- og Handelskammer og formand for Fehmarnbelt Business Council; Svend Erik Jessen, projektchef CELF; Peter Bode, direktør Habotec, sammen med to af firmaets lærlinge; Reiner Perau, direktør Tysk-Dansk Handelskammer; Henrik Kragelund, First Link og Reinhard Ilg, northern lights text & kommunikation.
Kreditér venligst fotograf: Guido Kollmeier

Yderligere informationer:
fehmarnbeltdays.com
firstlink.dk
northernlights.de
fehmarnbeltweekly.com
fehmarnbeltresources.com
fehmarnbeltprojects.com
http://www.fehmarnbeltdays.com/en/news/habotec-wins-fbbc-integration-award

 

http://firstlink.dk/

Pressekontakt
Henrik Kragelund
30525191

First Link ApS
Raadhusstræde 8, 1.tv.
4800 Nykøbing Falster
Danmark

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.