Faxe kommune standardiserer med Aerohives trådløse udstyr for at imødekomme sine skolers stigende behov om kapacitet og dækning

Aerohive Networks, pioneren inden for kontrollerløs WiFi og cloudbaseret tilslutning til netværk, meddeler hermed at en dansk kommune, Faxe Kommune, har valgt at indsætte Aerohive WLAN’er til brug på alle sine skoler.

Faxe Kommune der modtog support af IKT-partneren JDN, valgte Aerohive på grund af vores teknisk overlegne og konkurrencedygtige løsninger, og kommunen har nu indsat WLAN’er overalt på de 11 skoler der varetager undervisningsbehovet for i alt 4.200 elever i alderen 6-16 år.

• Faxe Kommune havde et sammensurium af WLAN-systemer der i tidens løb var blevet oprettet for at understøtte investeringer i mobile it-pakker på hver skole, og ledte hurtigst muligt efter en effektiv måde, hvorpå kommunen kunne gennemføre sin nye sammenhængende strategi for universel, trådløs opkobling.

• Kravet om trådløs opkobling var også motiveret af udviklingen hen imod fælles undervisningsmaterialer der snarere opbevares online end lokalt, hvilket i Danmark muliggøres af regeringens ‘UniLogin’-ressource. Desuden tog eleverne i stigende omfang deres egne bærbare computere med i skole og forventede adgang til netværket og internettet.

• Inden Faxe Kommune hyrede Aerohive, var kommunen sikker på at det rigtige valg var en kontrollerstyret arkitekturløsning til WLAN. En test af Aerohives teknologi ændrede dog denne opfattelse og demonstrerede fordelene ved Aerohives kontrollerløse fremgangsmåde, såsom færre udgifter, brugervenlighed og nem styring.

• Problemerne omkring planlægning af tilstrækkelig kapacitet til den voksende brug af videobaseret indhold var en af hovedårsagerne til at valget faldt på Aerohive.

• De 11 skoler blev koblet sammen ved hjælp af Aerohives L2 VPN, så mængden, og omkostningerne til det aktive udstyr, blev minimeret.

• Et enkelt netværksstyresystem, HiveManager, blev anvendt på en af de større skoler for at levere kapacitet til fjernkonfiguration til ethvert AP (acces punkt) i kommunen. Lærere og it-undervisere bruger Aerohives unikke TeacherView app til at styre elevernes adgang til internettet og LAN med et enkelt klik fra lærerens pc.

• I fremtiden er Faxe Kommune sikker på at de på enkel og billig vis kan klare yderligere kapacitet og dækning.

• Læs alt om eksemplet med Faxe Kommune på: http://www.aerohive.com/resources/faxe-kommune-municipal-schools

Kommentarer

“Den nemme konfiguration af Aerohive var usædvanlig, og de forholdsmæssige omkostninger til licenser, drift og vedligeholdelse – og udgifter til fremtidig ekspansion – var også meget tungtvejende,” sagde Lars Sørensen, lederen af skole-it ved Faxe Kommune.

“Aerohives evner til maskenetværk er også virkelig vigtigt fordi det betyder at vi ikke behøver at tilslutte mange af vores AP’er – de kan være helt uafhængige, hvilket gør dem billigere og hurtigere at opsætte og anvende. Desuden har VLAN-adskillelsen vist sig at være afgørende for os; i dag har vi et VLAN til skolens bærbare, et for de privatejede elevcomputeres adgang til internettet og UniLogin samt et til gæsteadgang.”

“Selv med 1.500 elever online på én gang skønner vi at vores disponible, trådløse adgang er cirka to gange større end det vi i øjeblikket har behov,” konkluderer Lars.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.