Ford udvikler sammen med seks andre bilproducenter ny fælles el bil-standard

Ford, Audi, BMW, Mercedes, General Motors, VW og Porsche er blevet enige om en fælles teknologi-standard, så fremtidens elbiler kan oplades hurtigere. Blandt andet vil det nu være muligt at oplade de syv producenters elbiler i samme ladestation.

Systemet HomePlug Green Phy rummer store muligheder for at integrere fremtidens el-biler i et såkaldt ’smart grid’ eller ”fordelingsnet”, som opsamler og distribuerer information om alle bilerne og sender oplysninger tilbage til producenterne for dermed at øge effektivitet, pålidelighed, økonomi og bæredygtighed for alle biler tilknyttet fordelingsnettet.

De syv bilproducenter forventer, at den nye, fælles standard vil bane vej for en hurtigere og mere effektiv udrulning af den nødvendige infrastruktur, ligesom el-bilerne bliver enklere at benytte for ejerne.

Ford har allerede sat fuld fart på udviklingen af nye hel- og halv-elektriske biler. Frem mod 2013 vil Ford lancere fem nye el- og hybrid-biler.

De nye miljø-skånsomme Ford-modeller indbefatter tre hybrid-biler og to fuldt elektriske biler. Ford vil lancere den nye C-MAX Energi plug-in hybrid og C-MAX hybrid samt en endnu ikke afsløret tredje hybrid-variant i Europa i 2013. Dertil kommer to fuldt elektriske modeller, Ford Transit Connect Electric, som blev introduceret i år og den nye Ford Focus Electric, som forventes introduceret til næste år.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.