Invitation til Kommunaløkonomisk Forum 2012

Hvordan øges undervisningens andel af lærernes arbejdstid? Hvordan kan digitalisering og velfærdsteknologi reducere kommunernes personaleforbrug? Og hvordan kan den økonomiske krise anvendes til at skabe nye velfærdsløsninger og etablere en ny samarbejdsmodel mellem stat og kommuner?

Det er nogle af de emner, der bliver diskuteret på Kommunaløkonomisk Forum den 12. og 13. februar. Pressen er velkommen.
Torsdag d. 12. og fredag d. 13. januar 2012 samles borgmestre, kommunalpolitikere og kommunale topchefer fra stort set alle kommuner, medlemmer af Folketinget samt finansminister Bjarne Corydon og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager på Scandinavian Congress Center i Aarhus til KL’s årlige økonomikonference, Kommunaløkonomisk Forum.

Overskriften er ”Kommunerne i forandring”, og fokus vil især blive rettet mod de ændringer i kommunernes måde at løse opgaver på, der kan bidrage til at skabe velfærdsprioriteringer i en økonomisk krisetid.

Den nye regering har meldt ud, at den stramme udgiftspolitik videreføres. Nulvæksten fastholdes, og pengene bliver ikke brugt, før de er i kassen. Kommunerne har med en hård opbremsning siden 2009 allerede leveret varen. Effektiviseringer og besparelser kan nu måles i et faldende personaleforbrug.

Men det skærper udfordringerne, for de lavthængende frugter er allerede plukket. I de kommende år skal der ændres på selve opgaveløsningen, hvis de økonomiske mål skal indfries. Det gælder både i den enkelte kommune, og det gælder nationalt i Folketingets lovgivning.

Kommunaløkonomisk Forum 2012 sætter bl.a. fokus på disse emner:

– Hvordan øges undervisningens andel af lærernes arbejdstid?
– Hvilke signaler sender den nye regering til kommunerne? Hør finansministerens og økonomi- og indenrigsministerens budskaber.
– Hvor kan det nære sundhedsvæsen aflaste fremtidens supersygehuse, og hvilke styringsmuligheder har kommunerne?
– Hvordan kan digitalisering og velfærdsteknologi reducere personaleforbruget?
– Kan udgifterne til beskæftigelsesindsatsen styres bedre?
– Hvordan kan den økonomiske krise anvendes til at nytænke velfærdsmodellen og etablere en ny samarbejdsmodel mellem staten og kommunerne?

Pressen er velkommen, og journalister deltager gratis. Der er etableret presserum på balkonen med kabeltilkobling.

Tilmelding kan ske til pressekonsulent Line Oxholm Thomsen, lnt@kl.dk, 3370-3564.

Se programmet for KØF2012 og få yderligere information på www.kl.dk/koef eller ved konsulent Helle Eckeroth, hee@kl.dk, 3370-3740

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.