Nyt projekt skal gøre 2500 ufaglærte til faglærte på rekordtid

Det skal afbøde den forventede mangel på arbejdskraft i hovedstadsregionen. Vi skal imødegå manglen på faglært arbejdskraft. En ny markant uddannelsesindsats til 30 millioner kroner skal afbøde den forventede stigning i ledighed blandt ufaglærte. Samtidig skal indsatsen imødegå den fremtidige mangel på faglært arbejdskraft i hovedstadsregionen, som alle analyser spår for de kommende år. Fra 2012 til 2014 skal 2500 ufaglærte uddannes til faglært niveau, og det skal ske på kortere tid end normalt.

Merit for erfaring skal give en hurtigere uddannelse
– Mange ufaglærte har kompetencer, vi ikke er gode nok til at anerkende og bruge i dag. Med det her projekt giver vi ufaglærte bedre mulighed for at få merit for deres erfaringer og tage en uddannelse på kortere tid. Det giver dem bedre chancer på arbejdsmarkedet i fremtiden og gør det nemmere for regionens virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft. Den form for kompetenceløft er helt central for, at vi kan skabe vækst i regionen, fortæller Marianne Stendell, som er formand for Region Hovedstadens Uddannelses- og Forskningsudvalg.

6 millioner kroner fra regionen til projektet
Region Hovedstadens har netop bevilliget seks millioner kroner af regionens uddannelsesmidler til projektet ”Fra ufaglært til faglært på rekordtid”.

Bedre kompetencevurderinger og mere fleksible uddannelsesforløb
Et af hovedformålene med projektet er at udvikle bedre kompetencevurderinger og skabe mere fleksible uddannelsesforløb, så de ufaglærte får mulighed for at tage en uddannelse på i gennemsnit 2/3-dele af den normale tid, forklarer projektansvarlig Lars Reedtz Kristensen, vicedirektør på Erhvervsskolen Nordsjælland:

Et mere attraktivt uddannelsestilbud
– Projektet giver os mulighed for at skabe et langt mere attraktivt uddannelsestilbud til voksne ufaglærte. Hvis vi bliver bedre til at vurdere de ufaglærtes kompetencer inden de starter på en uddannelse, kan vi udvikle uddannelsesforløb der passer bedre til dem. Samtidig vil vi styrke vejledningen på tværs af skoler og jobcentre, så flere ufaglærte bliver opmærksomme på uddannelsestilbuddene.

Kræver erhvervserfaring
For at komme i betragtning til uddannelsesforløbet skal man være fyldt 25 år og have mindst to års erhvervserfaring.

Yderligere oplysninger:

Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Udvalg for Uddannelse og Forskning, tlf. 2341 0157
Lars Reedtz Kristensen, vicedirektør på Erhvervsskolen Nordsjælland, tlf. 2083 3090
Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.